Stichting Abrar Charity heeft werkplannen en programma’s op drie gebieden van leerlingwezen, onderwijs, het scheppen van banen en gezondheidsactiviteiten als volgt *

1- Het creëren van passende onderwijs, onderwijs- en werkgelegenheidskansen voor jongeren, tieners en andere arme en achtergestelde mensen in het land.
Zoals lossen van problemen van kleine industriële en agrarische boerderijen en kleine commerciële activiteiten en vaste en mobiele verkoop.

2- Voorzien in levensonderhoud en salaris of levensonderhoud voor gezinnen waarvan de kinderen naar vuilnis zoeken moeten in plaats van naar school te gaan. Hard en vervelend werken te doen zoals bouwen, metselen, autowassen en zelfs bedelen.

3- Onderwijs- en gezondheidsfaciliteiten in de meest achtergestelde basisscholen van het land;
Zoals het uitdelen van schoolspullen en het kopen van geschikte kleding aan leerlingen, het aanleggen van toiletten, drinkwaterbronnen, bureaus en stoelen en kleine reparaties hiervan.
4- Het graven van diepe putten voor de levering van gezond drinkwater en landbouw in gebieden die ernstig verstoken zijn van dit gebied.
Opmerking ;
(1) Afvalinzameling of afval zoeken is een van de meest voorkomende beroepen van kansarme kinderen in het land;
Zoek in het stortpunt locaties van huishoudelijk en industrieel afval, om artikelen en spullen zoals plastic/flessen, botten, glas, ijzer en karton, enz. te vinden en te verkopen