1- Een liefdadigheidsfonds bestellen en maken in het aantal van honderd en het verdelen onder de donateurs van de instelling.

2- Bestellen en bouwen van nog 200 collectebussen op verzoek van de donateurs van het instituut, die nog aan de donateurs worden uitgedeeld.

3- Advertentieactiviteiten en introductie van de stichting Abrar onder decente mensen en instanties en vorming van een WhatsApp-groep om van gedachten te wisselen over armoede in het land en financiële hulp te vragen.

4-  Drukken van drieduizend lidmaatschapskaarten door financiële steun te vragen aan de instellingen en mensen voor armoede en werkgelegenheid.

5-Activiteiten die uitgevoerd zijn in het kader van de armoedebestrijdingsplannen en plannen van de stichting Abrar in drie hoofdassen van werkgelegenheid, onderwijs en gezondheid. Met prioriteit voor werkende kinderen in ernstig achtergestelde gebieden.

6- Ontwerpen en plannen van de eerste fase van het educatieve project voor de champignonkwekerij:

Voorlopige beoordeling van het project, selectie van de projectlocatie, identificatie van twaalf jongeren en adolescenten die vanwege financiële armoede van school gingen en als werkend kind hard en vervelend werk moesten doen, zoals bouwwerkzaamheden, vuilnis zoeken en vrachtdrager zijn,

7- Ontwerpen, onderzoeken en bestuderen van het Karachi (karretjes) project van mobiel voedsel koken, om werkgelegenheid te creëren voor gezinnen die geen mogelijkheid en kapitaal hebben om te werken en genoodzaakt zijn hun kinderen te laten werken, in plaats van naar school te sturen.

8- Het opzoeken van gezinnen waarvan de kinderen de school hebben verlaten als gevolg van financiële armoede en gebrek aan kleding en schooluitrusting.

9- Het onderzoeken en opstellen van een lijst van scholen die niet beschikken over voldoende drinkwater, toiletten, bureaus en stoelen, waarbij dit probleem ertoe heeft geleid dat de kinderen niet naar school konden worden gestuurd.

10- Het onderzoeken van twee achtergestelde gebieden in Kabul waarvan de bewoners aan verschillende ziekten hebben geleden als gevolg van het ontbreken van sanitaire waterbronnen (het instituut heeft de locatie van diepe putboringen en initiële schatting gekozen) en ook de klaslokalen te onderzoeken van verschillende scholen voor kleine reparaties.