Momenteel richt Stichting Abrar zijn activiteiten op 3 provincies van Afghanistan, te weten Kabul, Kunduz en Mazar-e-Sharif. Bij dezen beschrijven wij ons werk in de provincie Kabul, maar binnenkort volgt meer nieuws over onze activiteiten in de overige 2 provincies.

De situatie in Afghanistan werd voor het overgrote deel van de bevolking extreem moeilijk en er heerst nu armoede en honger in het land. Stichting Abrar wil helpen deze armoede te bestrijden door het stimuleren van zelfredzaamheid door middel van kleinschalig ondernemerschap, het verstrekken van micro-kredieten voor ondernemerschap en het ondersteunen van andere projecten met fondsen:

1.    Stichting Abrar helpt behoeftige mensen die in het verleden ervaring opdeden met veeteelt, zoals Nour Mohammad. Stichting Abrar gaat voor hem een melkkoe kopen waarmee hij zijn eigen inkomen kan genereren. Daarmee wordt hij zelfvoorzienend.

2.    Stichting Abrar begon met het opzetten van een werkplaats voor 2 broers die broodwinnaars zijn en die voor het levensonderhoud van hun gezin moeten zorgen. Het verstrekken van de nodige faciliteiten stelt hen in staat om hun vak (‘kopiekashie’ of uitdeuk-garage) nieuw leven in te blazen, waarmee zij een eigen bescheiden inkomen kunnen opbouwen.

3.    Stichting Abrar zorgt ook voor een jong gezin, waar net hun eerste kind is  geboren. De vader verliet het huis vanwege werkloosheid, armoede en een aandoening aan zijn zenuwstelsel. We hebben zijn verblijfplaats achterhaald en nemen nu de nodige maatregelen om hem te laten behandelen en om hem aan een baan te laten komen.

4.    Stichting Abrar onderhield contact met de eigenaren van mobiele karren of marktkramen (van een vorig karren-project). Sommigen van hen vluchten echter weg vanwege de slechte politieke omstandigheden. En er viel helaas ook een overlijden te betreuren. Nu gaat een andere capabel persoon deze kar overnemen en krijgt het gezin ondersteuning van Stichting Abrar.

Een andere eigenaar, een jonge student die ook de verantwoordelijkheid voor een familie draagt, is nu zeer tevreden met het leven, omdat hij nu op de kar bananen kan verkopen en daarmee een inkomen kan verdienen.

5.    Twee zussen, die in totaal voor 13 weeskinderen zorgen (!), krijgen gedurende 8 maanden – tot het einde van dit jaar – een voldoende maandinkomen van een donateur uit Duitsland en zijn vrouw. Onlangs traceerden wij de echtgenoten van beide zussen, die vanwege de ondraagbaar slechte tijden het huis verlieten en verslaafd raakten. Stichting Abrar laat hen nu behandelen en terugkeren naar het normale leven door voor hen werk te creëren.

Verder dekten dezelfde donateurs naast de 2 bovengenoemde zussen ook de maandelijkse kosten van levensonderhoud van de familie van de overleden Anwar.

De armoede in Afghanistan is nu zo schrijnend geworden, dat sommige gezinnen hongerlijden en hun dochters moeten verkopen, omdat er geen geld is om hen eten te geven. Wilt u helpen dit soort tragische situaties te voorkomen, steun dan alstublieft de activiteiten van Stichting Abrar.

Uw beloning is bij Allah.

‎‏Stichting ABRAR CHARITY

‎‏NL26 INGB 0009 5801 45

E-mail :                       abrar.charity.foundation@gmail.com

YouTube:                    abrar charity

Tel:                                 0031 0649661531

0031 0614487125

0031 0645012046